James Randi

Category: , By Ekke


Antar att nästan alla seriösa skeptiker känner till denna man som i flera årtionden har avslöjat bluffare i hela världen. Bland annat så var det han som avslöjade vår "kära" Uri Geller, som stämde Randi ett antal gånger pågrund utav detta.

James Randi är född den 7 augusti 1928 och blev tidigt känd som "The Amazing Randi" vilket var hans artistnamn. Efter att ha gjort en karriär som en utbrytarkonung som hans idol Harry Houdini så började han "debunka" olika bluffmakare.

För tillfället så erbjuder han och hans organisation 1 miljon dollar till den som kan bevisa att den har övernaturliga krafter. Endast några få har försökt sig på utmaningen, och de har misslyckats. Det är även många som har blivit erbjudna att bli testade, bland annat Silvia Browne, Uri Geller och John Edward. Ingen utav dessa har vågat att testa på att bevisa deras övernaturliga krafter.

Silvia Browne har bland annat sagt att hon inte tror på att den där miljonen ens finns, vilket hon lätt borde kunna ta reda på med tanke på hennes krafter. Sen har hon även sagt att hon helst inte beblandar sig med James Randi då han inte tror på någon gud.

Det jag tänkte säga var att det finns en hel del intressanta klipp med James Randi på youtube, och jag har kommit över ett konto som har samlat en hel del tv-framträdanden. Här följer adressen: http://www.youtube.com/profile?user=JamesRandiFoundation

Tala gärna fritt om denna man som åtminstonde jag beundrar stort både som person och som skeptiker. Hoppas att någon har funnit sig en ny idol i och med mitt inlägg.

Vi hörs när vi hörs


 

0 comments so far.

Something to say?